Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης

Εγκαταστάσεις


 

Οι εγκαταστάσεις μας στο Markopoulo Park, πρώην Ιππόδρομος Αθηνών (Ολυμπιακή εγκατάσταση κατασκευασμένη το 2004), είναι έκτασης 35 στρεμμάτων.

Είναι το μοναδικό Κέντρο Ασφαλούς Οδήγησης στην Ελλάδα, το οποίο είναι σχεδιασμένο σύμφωνα με ευρωπαϊκές προδιαγραφές και μέτρα ασφαλείας.

Διαθέτει πολλά διαφορετικά modules - περιοχές εκπαίδευσης, το καθένα ειδικό για διαφορετική άσκηση.Μπορούμε να εκτελέσουμε με ασφάλεια, περισσότερες από 50 ασκήσεις.

Μοναδικό χαρακτηριστικό του Κέντρου είναι το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο υπόγειο σύστημα διαβροχής της ασφάλτου.Περισσότερα από 70 ειδικά υπόγεια μπεκ βρέχουν κάθε module ξεχωριστά ή δημιουργούν εναλλαγή από στεγνή σε βρεγμένη άσφαλτο. Με αυτή την τεχνολογία το πάχος νερού είναι πάνω από 3 χλστ. και μπορούμε να προσομοιώσουμε ολισθηρές και επικίνδυνες συνθήκες με ακρίβεια και επαναληψιμότητα.

Διαθέτουμε υπερσύγχρονο εξοπλισμό, ώστε να εξασφαλίσουμε τη μεγαλύτερη αξιοπιστία και ασφάλεια κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης. Ταυτόχρονα, παρέχονται δεδομένα οδήγησης για τη διευκόλυνση της διεξαγωγής των ασκήσεων, αλλά και για τη συλλογή χρήσιμων στατιστικών στοιχείων του κάθε εκπαιδευόμενου ξεχωριστά.

2 σύγχρονα συστήματα μέτρησης ταχύτητας με ραντάρ και οθόνες.

 • Σύστημα χρονομέτρησης της FDS με οθόνη 1,5 μέτρων, 4 ασύρματα beacons και online εξαγωγή αποτελεσμάτων.
 • Συστήματα τηλεμετρίας καταγραφής επιδόσεων και ποιότητας της οδήγησης των εταιριών Racelogic και Racebox.
 • Υπερσύγχρονο προσομοιωτή οδήγησης για οδήγηση σε πίστα και δρόμο με κάθε καιρικό σενάριο. Ο προσομοιωτής έχει direct drive τιμόνι 17 Nm, 3 οθόνες 32 ιντσών με FOV 180 μοιρών, επιλογή σε κιβώτια ταχυτήτων, 3 υδραυλικά πεντάλ, tactile feedback, ρυθμιζόμενη θέση οδήγησης και πλήρη καταγραφή επιδόσεων του οδηγού.
 • 20 onboard cameras & 360° camera.
 • 1 drone.
 • Συστήματα OBD καταγραφής κατανάλωσης και στοιχείων αυτοκινήτου.
 • 90 ασυρμάτους.
 • 170 ειδικές κορύνες σιλικόνης, οι οποίες δεν προκαλούν ζημιά στο αυτοκίνητο κατά την επαφή του με αυτές.
 • 3 σετ ειδικών Impaired Goggles (γυαλιών) που προσομοιώνουν μέθη και κούραση σε διαφορετικά επίπεδα.
 • Σύστημα καταγραφής ποσοστού αλκοόλ στο αίμα.
 • Σύστημα καταγραφής αντανακλαστικών.                                                                                                                                                                                                    

 

Οι εγκαταστάσεις μας διαθέτουν:

 • Κλιματιζόμενη αίθουσα 125 τ.μ., χωρητικότητας έως 35 ατόμων με HD projector και οθόνη 106 ιντσών, πλήρες ηχητικό σύστημα με ασύρματα μικρόφωνα χειρός, laptop με presenter, welcome desk και αίθουσα αναμονής. Επίσης, διαθέτει catering area, δωρεάν Wi-Fi και το υπερσύγχρονο simulator.
 • Στεγασμένο εξωτερικό χώρο 650 τ.μ. για παρουσιάσεις, επιδείξεις μοντέλων και προϊόντων, εξωτερικά events και waiting area.
 • Εξωτερικό κλειστό και στεγασμένο χώρο στα pits, ακριβώς δίπλα από την περιοχή, όπου διεξάγονται οι πρακτικές ασκήσεις. Διαθέτει κλιματισμό, θέρμανση, έλεγχο στον εξοπλισμό των ασκήσεων και μέσα AV.
 • Changing rooms και 3 τουαλέτες.
 • Parking 300 θέσεων για τους επισκέπτες. Οι εγκαταστάσεις μας διαθέτουν άνετο και ασφαλές parking για περισσότερα από 300 οχήματα.
   

H καρδιά του Κέντρου Οδικής Ασφάλειας είναι ο ειδικά διαμορφωμένος εκπαιδευτικός χώρος, ο οποίος επιτρέπει την πρακτική εξάσκηση των 50 και άνω ασκήσεων οδήγησης.

 

 

 

Το κέντρο είναι αποκλειστικά σχεδιασμένο για την αρτιότερη εκπαίδευση των συμμετεχόντων και διαθέτει:

MODULE 1: Straight line. 4 λωρίδες πλάτους 3,75 μ. και μήκους πάνω από 200 μ. Οι λωρίδες μπορούν να είναι με στεγνή ή βρεγμένη άσφαλτο, συνολικά ή ανά 2. Σε αυτό το module πραγματοποιούνται ασκήσεις, όπως: φρενάρισμα πανικού, φρενάρισμα με αλλαγή κατεύθυνσης, απότομη αλλαγή λωρίδας, αποφυγή εμποδίου, slalom, moose test, δοκιμή επιτάχυνσης και φρεναρίσματος, j-turn, μανούβρα 360°, διπλή αλλαγή κατεύθυνσης, κ.ά. Επίσης, εκπαιδεύουμε στα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού, όπως emergency assist, lane assist, adaptive cruise control και emergency assist.

MODULE 2: Skidpad area. Ειδικά σχεδιασμένη περιοχή, η οποία περιλαμβάνει 2 κύκλους πρόσφυσης πλάτους 22 μ. Με δυνατότητα επιλογής στεγνού ή βρεγμένου οδοστρώματος, αποτελεί την περιοχή εκπαίδευσης των βασικότερων ασκήσεων δυναμικής του αυτοκινήτου και car control. Οι κυριότερες ασκήσεις που πραγματοποιούμε είναι: υποστροφή, υπερστροφή, φρενάρισμα στη στροφή, έλεγχος σε αντίρροπες στροφές, figure of 8 drift, ασκήσεις initiation drift, parkour, δοκιμή κύκλου πρόσφυσης, κ.ά.

MODULE 3: Ice area. Ειδικά σχεδιασμένη στροφή με επιφάνεια που προσομοιώνει παγωμένη άσφαλτο. Σε αυτό το module, εκπαιδεύουμε το συμμετέχοντα για οδήγηση σε παγωμένες συνθήκες, για τον έλεγχο του αυτοκινήτου όταν πατήσει πάγο, το φρενάρισμα, αλλά και για τη σπουδαιότητα των συστημάτων ασφαλείας ESP & ABS σε τέτοιες συνθήκες.

MODULE 4: Parkour & handling course. Διαδρομή με επιλογή 6 εναλλακτικών διαδρομών μήκους έως 600 μ. Σε αυτήν τη διαδρομή, η εκπαίδευση εστιάζεται στην οδήγηση σε διαφορετικής δυσκολίας καμπές, στο σωστό φρενάρισμα, στην επιλογή γραμμών, στο Line of vision, κ.ά. Μπορεί να πραγματοποιηθεί με βρεγμένη ή στεγνή άσφαλτο, ενώ ιδιαίτερα απαιτητική είναι και η μεικτή διαδρομή στεγνού και βρεγμένου οδοστρώματος με ξαφνικές εναλλαγές πρόσφυσης.

MODULE 5: Drift course. Χώρος πολλαπλών διαδρομών σε βρεγμένη επιφάνεια. Οι 5 διαφορετικές διαδρομές είναι ιδανικές για να εισαγάγουν στο μαγικό κόσμο του drift τόσο αρχάριους όσο και να ικανοποιήσουν προχωρημένους οδηγούς. Επίσης, είναι κατάλληλες για την εκμάθηση αγωνιστικών τεχνικών drift και twin drift.

MODULE 6: Warm up area. Χώρος που ο οδηγός εκπαιδεύεται στις τεχνικές χειρισμού του τιμονιού και στο σωστό line of vision.

Update cookies preferences